EK-wedstrijd voor en door Autocross Nederland

2021 was helaas weer een bijzonder jaar. Pas begin juli kon er gestart worden met de autocrossen in Nederland. De Nederlandse kampioenschappen, de Autocross Masters en sommige diehard clubwedstrijden werden verreden. Helaas zag de organisatie van het Europees kampioenschap in Toldijk wegens de covidbeperkingen geen mogelijkheid om deze wedstrijd door te laten gaan.

Goed nieuws

Maar… in 2022? Noteer het alvast in je agenda! Op 30 en 31 juli 2022, EK-autocross op Nederlandse bodem en wel in Toldijk. Al een aantal maanden is er overleg tussen de SACRON (Stichting Autocross Organisatie Nederland) en de SAML (Stichting Auto- en Motorsport Loenen) over de organisatie van een EK-wedstrijd in Toldijk. De kogel is door de kerk en het EK Autocross in Toldijk gaat door op 30 en 31 juli 2022. De FIA heeft in 2021 de wedstrijd al toegekend en dat was het startschot om ermee aan de slag te gaan.

Het echte werk

Het echte werk begint nu. Bij beide organisaties zijn inmiddels de werkgroepen in volle gang aan de slag met de baan, PR, sponsoring en nog veel meer.

U kunt ons volgen

De komende maanden zijn wij druk om na 29 jaar weer een EK-autocross in Nederland tot een groot succes te maken. Wij houden jullie op de hoogte en jullie kunnen ons volgen via facebook en de website van de KNAF.